۱۳٫۶۲
C16H32O2
C16:0
Palmitic
۵٫۷۲
C18H36O2
C18:0
Stearic
۴۳٫۳۶
C18H34O2
C18:1
Oleic
۳۳٫۶۳
C18H32O2
C18:2
Linoleic
۰٫۵۸
C18H30O2
C18:3
Linolenic
۰٫۳۴
C20H40O2
C20:0
Arachidic
همانگونه که مشاهده میشود با حرارت دیدن روغن آغتاب گردان بخشی از لینولئیک اسیدها هیدروژن آب ورودی از مواد غذایی را میگیرند و تبدیل به اسید اولئیک میشوند. با کاهش پیوندهای دوگانه در اسیدهای چرب خصوصیات فیزیکی آن از قبیل لزجت و نسبت سطح به حجم قطرات تغییر میکند و باعث افزایش آنها میشود. افزایش این پارامترها سبب تغییراتی در فرایند پاشش سوخت از قبیل مخروط پاشش و اتمیزه شدن سوخت و حتی نرخ تبخیر آن میشود.
تأثیر دیگر سرخ کردن مواد غذایی بر روغن، افزایش عدد اسیدی سوخت است. هنگامیکه مواد غذایی سرخ میشوند، آب موجود در آنها با روغنهای گیاهی واکنش میدهد و هیدروژن آب با تریگلیسیریدها واکنش داده و سبب آزاد سازی اسیدهای چرب میشود. اسیدهای چرب سبب افزایش عدد یدی میشوند که پارامتر مهمیدر زمینه خورندگی قطعات موتور محسوب میشود.
تولید بیودیزل پسماند خوراکی
برای تولید بیودیزل ابتدا روغن پسماند تسویه میگردد و سپس هیدروکسید پتاسیم(KOH) را در متانول با نسبت مولی ۶ به ۱حل می کنند و محلول حاصل به روغن پسماند اضافه شده و بهشدت هم زده می شود. زمان لازم برای همزنی ۱ الی ۴ ساعت میباشد [۲۷].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
واکنش ترانس استرفیکاسیون در دمای محیط قابل اجرا میباشد. برای بالا بردن سرعت واکنش میتوان دما را تا نقطه جوش متانول بالا برد. افزایش دما به بیش از ۶۰ درجه سلسیوس باعث تبخیر متانول و شکست در واکنش خواهد شد.
برای حذف ریسک شکست واکنش، همیشه مقداری متانول اضافی به واکنش اضافه می شود. بعد از اتمام واکنش میتوان این مقدار را با حرارت دادن بازیابی کرد.
پس از انجام واکنش با توجه به اینکه چگالی گلیسرین بیشتر از بیودیزل میباشدگلیسیرین ته نشین شده و از بیودیزل جدا می شود. مرحله خاص سازی شامل حذف صابون، واکنشگر و گلیسرین باقیمانده از مرحله قبل درون بیودیزل میباشد. مناسبترین روش خالص سازی آبشویی بیودیزل میباشد، زیرا همه ناخالصیها بیودیزل قابل حل شدن در آب است. هر چه میزان ناخالصیها بیشتر باشد، تعداد دفعات بیشتری برای آبشویی لازم میباشد. مقدار آب مورد نیاز برای هر مرحله آبشویی دو برابر حجم بیودیزل میباشد. آبشویی را میتوان به روشهای مختلف انجام داد. بعد از هر مرحله شستشو، به مخلوط آب و بیودیزل اجازه داده می شود تا ته نشین گردد. با توجه به اینکه چگالی آب از بیودیزل بیشتر میباشد، در نتیجه در قسمت پایین ظرف جمع می شود و به راحتی توسط یک شیر خروجی تخلیه میگردد. پس از هر مرحله مشاهده میگردد که آب حاصل از شتشو شفاف تر شده و دارای مواد حل شده کمتری میباشد. هنگامیکه آب خروجی از شیر ته ظرف پس از مرحله شستشو کاملا زلال باشد، حاکی از اتمام مراحل شستشو میباشد. پس از ته نشین شدن آب و تخلیه آن، هنوز مقداری آب داخل بیودیزل موجود میباشد که زمان بسیار زیادی برای ته نشین شدن این مقدار آب لازم است. برای سرعت بخشیدن به مرحله جداسازی آب از بیودیزل، دمای بیودیزل تا ۹۰ درجه سانتی گراد بالا برده می شود. بعد از ۶۰ دقیقه آب به صورت قطراتی در کف ظرف ته نشین می شود که به راحتی از پایین ظرف قابل تخلیه میباشد.
تعیین خواص روغن پسماند خوراکی
از لحاظ ساختار مولکولی میتوان ساختار مولکولی متیل استر لینولئک اسید و اولئیک اسید را با نسبتهای %۳۳ و %۴۳ درصد از روغن پسماند به بیودیزل پسماند خوراکی تعمیم داد چرا که عمده این سوخت از این دو ساختار تشکیل شده است، لذا برای تحلیلها و استفاده در نرم افزارها میتوان از آنها استفاده نمود. البته واکنشهای میانی احتراق بسیاری از این ساختارها هنوز بررسی نشده است.
خواص بیودیزل خوراکی در جدول زیر ارائه شده است.