۸۱/۷۶±۰۲/۰Ca
۶۵/۷۶±۰۷/۰Da
۶۳/۷۷±۳/۰Aa
نمونه شاهد
۰۲/۷۲±۱۳/۰cA
۹۸/۷۱±۰۹/۰cA
۳۱/۷۱±۲۶/۰cA
۷۳/۷۱±۲/۰cA
۶۳/۷۱±۵۴/۰cA
۹/۷۱±۰۷/۰cA
۴۲/۷۲±۰/۰٫cA
نمونه حاوی ترکیب عصاره ها
۹۲/۷۳±۰۳/۰bB
۶۲/۷۳±۰۷/۰bB
۵۹/۷۳±۲۴/۰bB
۳۲/۷۳±۳۸/۰bB
۸۱/۷۳±۰۶/۰bB
۹۱/۷۳±۰۳/۰bB
۳/۷۴±۱/۰bA
نمونه حاوی عصاره زردچوبه
۵۵/۷۰±۱۸/۰dA
۷۳/۷۰±۰۳/۰dA
۵۳/۷۰±۰۱/۰dA
۵۷/۷۰±۲۲/۰dA
۶۶/۷۰±۱۴/۰dA
۵۶/۷۰±۱۲/۰dA
۳/۶۹±۲۴/۰dB
نمونه حاوی عصاره موسیر
میانگین ± انحراف معیار
حروف کوچک مشترک (در هر ستون) و بزرگ ( در هر ردیف ) نشان از عدم تفاوت معنی دار و حروف مختلف بزرگ وجود تفاوت معنی دار در زمان های مختلف و حروف مختلف کوچک وجود تفاوت معنی دار در تیمارهای مختلف است
۴-۲-۳ تغییرات پراکسید :
مقادیر پراکسید در تیمارهای مختلف و در طی دوران نگهداری در جدول شماره( ۴-۴ )مشاهده می شود. به طور کلی تغییرات شاخص پراکسید (PV) در طول زمان در همه تیمارها معنیداری بود(۰۵/۰>p) . این تغییرات در حالی است که افزایش این شاخص در نمونه شاهد سرعت بیشتری را نشان داد، به طوریکه در روز ۶۰ دارای بیشترین مقدار
(meq O2/kg fat8/7) بوده و پس از آن تا انتهای دوره نگهداری روند کاهشی داشته است. مقایسه میزان PV نمونه شاهد و نمونه تیمار شده با عصارههای مختلف در دوره های مختلف نگهداری حاکی از آن بود که میزان PV درنمونه شاهد بجز درروز اول تولید در کلیه زمانها دارای اختلاف معنیداری با نمونه تیمار شده با عصارهها است(۰۵/۰>p) . و کمترین مقدار شاخص پراکسید در طول دوره نگهداری در نمونه خمیر ماهی حاوی عصاره موسیر مشاهده شد.
۴-۲-۴ تغییرات اسید های چرب آزاد :
مقادیر اسیدهای چرب آزاد (FFA) طی دوره نگهداری در تیمارهای مختلف درجدول شماره (۴-۵) مشاهده میگردد. نتایج در مورد میزان FFA نشان داد که با گذشت زمان این مقدار در نمونه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت(۰۵/۰>p). مطابق نتایج به دست آمده در طول دوره نگهداری بیشترین مقدار اسیدهای چرب آزاد (FFA) در روز ۷۰ و کمترین مقدار در زمان صفر دوره نگهداری مشاهده گردید. در مورد سایر تیمارها در زمانهای مختلف دوره نگهداری اختلاف معنیداری در این فاکتور مشاهده گردید. در مقایسه بین تیمارهای مختلف با نمونه شاهد، بعد از روز ۳۰ تا انتهای دوره نگهداری بین تمامی تیمارهای مختلف و نمونه شاهد اختلاف معنیداری (۰۵/۰>p) وجود دارد . کمترین مقدار اسید چرب آزاد در انتهای دوره نگهداری مربوط به نمونه حاوی عصاره موسسیر است
جدول۴-۴: مقادیر پراکسید (PV) برای تیمارهای مختلف نسبت به زمان بر حسب میلی اکی والان اکسیژن بر کیلوگرم چربی در شرایط انجماد
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))