فصل :سوم
( روش تحقیق )
۳-۱- مقدمه
در فصل سوم که روش پژوهش می باشد .آزمودنی های مورد نظر در تحقیق و طرح پژوهش که همان روش تحقیق می باشد ، یعنی اینکه تحقیق از چه نوع تحقیقی می باشد و ابزار اندازه گیری و روش جمع آوری اطلاعات و روش های آماری مورد استفاده در تحقیق بررسی می شود و همچنین بررسی تجزیه و تحلیل داده های تحقیق و فرمول های استفاده شده در پژوهش دراین فصل توضیح داده می شود.
۳-۲- روش تحقیق
به طور کلی هر گونه فعالیت منظم و سیستماتیک جهت مطالعه ی مسألهای خاص به خاطر رسیدن به اصول کلی، کسب آگاهی و افزایش میزان دانش، تحقیق نامیده میشود. بسته به نوع تحقیق و موضوع آن برای انجام تحقیق میتوان روشهای گوناگونی به کار برد و معمولاً محققان در مورد تعریف مشخص از انواع روشها اتفاق نظر نداشته و بر این اساس تقسیم بندیهای متفاوتی از روش های تحقیق به عمل آوردهاند. این تحقیق را می توان از نوع تحقیقات کاربردی دانست و با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش از روش توصیفی از نوع همبستگی استفاده شد .در پژوهش حاضر از جمع آوری اطلاعات به روش میدانی استفاده شده و متغیرها توسط پرسشنامه سنجش شده اند که توضیح در مورد آن در قسمت ابزارهای جمع آوری اطلاعات آمده است از آنجا که در این پژوهش هدف بررسی سنجش رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی با ابعاد مختلف تعهد سازمانی کارکنان سازمان آموزش پرورش شهرستان شیراز می باشد .و در کل روش تحقیق به شرح زیر می باشد :
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تحقیق میدانی و کتابخانهای
۱ـ تهیه پرسشنامه
۲ـ تکمیل پرسشنامه
بررسی تحقیق پیرامون:
۱ـ مستندات کتابخانهای
۲ـ سایتهای اینترنتی در خصوص موضوعات متغیرهای پژوهش
۳-۳- جامعه آماری و روش نمونه گیری :
جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق کلیه کارکنان سازمان آموزش پرورش شهرستان شیراز می باشد .
نمونه و روش نمونه گیری :نمونه این پژوهش ۸۰ نفر از کارکنان سازمان آموزش پرورش شهرستان شیراز و تعیین حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید .
۳-۴- روش گردآوری اطلاعات (میدانی، کتابخانهای و غیره):
جهت گردآوری اطلاعات از روش میدانی و کتابخانهای ستفاده میشود و روش گردآوری اطلاعات پرسشنامهای است.
۳-۵- ابزار اندازه گیری:
۱- پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی
۲- پرسشنامه تعهد سازمانی
۳-۶- شیوه اجرای پژوهش
روش جمع آوری داده ها در این پژوهش به این صورت بود که پس از انتخاب افراد ، پرسشنامه هایی که در اختیار آنها قرار داده شد و شیوه تکمیل پرسشنامه به صورت انفرادی بوده و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی و پرسشنامه تعهد سازمانی به طور همزمان بر روی افراد نمونه اجرا شد و برای اینکه رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی با ابعاد مختلف تعهد سازمانی کارکنان مشخص شد و از روش آماری تحلیل رگرسیون استفاده شد.
۳-۷- روش تجزیه وتحلیل اطلاعات:
روش تجزیه و تحلیل داده ها بصورت توصیفی و استنباطی انجام شده که در روش توصیفی ، اطلاعات و داده های خام با بهره گرفتن از روش های معین طبقه بندی شده و به صورت جداول و نمودارهای آماری ابتدا از تک تک آزمودنی ها حاصل شده است .
در قسمت استنباطی به تعیین ارتباط و شدت و جهت ارتباط بین نظرات آزمودنی ها در مورد هر یک از ابعاد پرداخته می شود . جهت انجام این کار از بر اساس نرم افزار SPSS آزمون ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چند گانه استفاده شده که هم وجود ارتباط و هم شدت و جهت ارتباط را به خوبی نشان می دهد .
فصل چهارم :
( تجزیه و تحلیل داده ها )
۴- ۱ - مقدمه
برای آماده نمودن اطلاعات برای تجزیه و تحلیل می باید آنها را طبقه بندی نمود. این کار برای تحقیقات کمی با مشکل کمتری مواجه است زیرا در هنگام طراحی روش گردآوری اطلاعات معمولا سوالات به گونه ای تنظیم می شود که طبقه بندی داده ها نیز در داخل آن در نظر گرفته می شود. اما در تحقیقات کیفی این امر بواسطه کیفی بودن پاسخ ها با سختی بیشتری انجام می شود. به هر روی قبل از تجزیه و تحلیل اطلاعات باید کار دسته بندی، گروه بندی یا طبقه بندی آنها انجام شود.
داده های جمع آوری شده می تواند به صورت دستی یا به رایانه ای تجزیه و تحلیل شوند. چنانچه حجم اطلاعات از حد معینی بیشتر باشد امکان تجزیه وتحلیل دستی وجود نخواهد داشت. امروزه تقربیا در همه موارد این امر با بهره گرفتن از رایانه و برنامه های مختلف تجزیه و تحلیل آماری انجام می پذیرد. اصلی ترین نرم افزار آماری مورد استفاده در گروه های آموزشی اجتماعی، پزشکی، پیراپزشکی و توانبخشی نرم افزار Spss می باشد.دو دسته پردازش اصلی به طور عمده در تحقیقات مختلف بر روی داده ها انجام می شود. برای اینکار از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده می گردد. در آمار توصیفی که معمولا به توصیف داده ها می پردازد از شاخص های تمایل مرکزی و شاخص های پراکندگی برای بیان داده های جمع آوری شده استفاده می شود. برای نمایش و نشان دادن نتایج کار معمولا از جداول توزیع فراوانی - بر اساس تعداد موارد مطلق و نسبی ، درصد - و نیز نمودار های مختلف هیستوگرام ، ستونی
یا دایره ای استفاده می شود. همچنین در این زمینه استفاده از شاخص های پراکندگی مانند واریانس، انحراف معیار ، انحراف استاندارد و… نیز قابل ذکر است.در آمار استنباطی به آزمون فرضیه های مورد بررسی در تحقیق پرداخته می شود. آزمون ها ی مختلفی همچون کای اسکوئر، تی- دانشجوئی، رگرسیون، آنالیز واریانس و… در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد.در این فصل ابتدا به تحلیل توصیفی سؤالات عمومی تحقیق (شامل جنس، سطح تحصیلات و سابقه خدمت) همراه با جداول و نمودارها پرداخته می شود. سپس به تحلیل استنباطی داده ها برای تک تک فرضیات تحقیق براساس نتایج حاصله همراه با استدلال و جداول پرداخته می شود.
۴-۲ ) آمار توصیفی
۴-۲-۱- جنس
این پرسشنامه در میان دو جنس زن و مرد توزیع شده است . با توجه به نتایج بدست آمده، تعداد پاسخگویان مرد با ۲/۵۶ درصد بیشترین تعداد پاسخگویان را تشکیل می دهد. جدول و نمودار ۴-۱
جدول شماره ۴-۱- فراوانی و درصد فراوانی جنسیت
جنسیت | فراوانی | درصد فراوانی |
زن | ۳۵ | ۸/۴۳ |
مرد |