۹۰۰۰۰
۷۶۰۰
ترکیه
۱۴۰۰۰
۳۷۰۰۰
۲۴۰۰
اسپانیا
۲۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۶۰۰
تونس
Holland et al., 2010))
تمامی فعالیتهای آنتیاکسیدانی انار به حضور ترکیبات فنولی متعدد نظیر ایزومرهای پونیکلاژین[۵] مشتقات الاژیکاسید[۶] و آنتوسیانینهای تریگلوکوزیدها[۷] و ۳و۵ دی گلوکوزید[۸] دلفینیدین[۹] سیانیدین[۱۰] و پلارگونیدین[۱۱] و فلاونوییدها[۱۲] (کرسیتین[۱۳] و کامپفرول[۱۴]) مرتبط است که این ترکیبات به دلیل خاصیت آنها در جذب رادیکالهای آزاد و ممانعت از اکسیداسیون درون شیشه ای[۱۵] لیپیدها شناخته شده اند (Aviram et al., 2002; Gil et al., 2000).
یکی از مشکلات مهمی که امروزه در کشور ما وجود دارد ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی به ویژه میوه و سبزی و استاندارد نبودن کیفیت آنها میباشد که از ارزش صادرات و بازاریابی آنها کاسته است. علت اصلی این مشکلات به دو مورد کلی مربوط میگردد: اول شرایط رشد و نمو گیاه و دوم شرایط نگهداری پس از برداشت محصول. بنابراین لازم است عوامل موثر در طول فصل رشد طوری تنظیم گردد که کمیت وکیفیت مطلوب محصول حاصل شود. تغذیه گیاه می تواند کمیت، کیفیت و طول مدت انبارداری را تحت تاثیر قرار دهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی سالهای زیادی یک موضوع مورد علاقه برای محققین شده است. با این وجود تعریف مشخصی از کیفیت برای محصولات کشاورزی وجود ندارد به طوریکه محققین مختلف تعریفهای مختلفی از کیفیت محصولات ارائه کرده اند. با این حال فاکتورهای پایه و عمده که به طور معمول برای ویژگیهای کیفیت استفاده میشوند عبارتند از: اندازه، شکل، رنگ مزه، بافت، طعم و عاری بودن از عیب و مواد خارجی. از آنجایی که تعداد زیادی از فاکتورهای کیفیت محصولات کشاورزی به خواص بیوفیزیکی آنها مرتبط هستند، روشهای غیر مخرب برای ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی بر اساس خواص بیوفیزیکی گسترش یافتهاند (Chen and Sun, 1991).
امروزه مشتریان محصولات غذایی در هنگام خرید تاکید زیادی بر کیفیت محصولات غذایی دارند و همین امر توجه صنعت غذا را به تکنیکهایی که به صورت بلادرنگ کیفیت محصولات غذایی را کنترل کند، معطوف کرده است. ارزیابی غیر مخرب کیفیت میوه در طول برداشت، انتقال رسیدگی و فراوری می تواند به ارزش آن در بازار بیفزاید. کیفیت خوب محصول می تواند نظر مشتری را برای خرید آن جلب کند. ارزیابی کیفیت داخلی میوه معمولا با بریدن و تست کردن آن همراه است. دستگاه غیر مخربی که بتواند به صورت بلادرنگ خصوصیاتی از کیفیت میوه مانند قند اسیدیته، pH، محتوای رطوبتی و میزان آب را تخمین بزند، می تواند ارزش قابل توجهی برای صنعت غذا داشته باشد. محققان تکنیکهای متنوعی برای ارزیابی کیفیت داخلی میوه مانند پاسخ تشدید مغناطیسی، روشهای نوری، روشهای صوتی، تابش مادون قرمز و اشعه ایکس را امتحان کرده اند. بعضی از این روشها در صنعت غذا با موفقیت گسترش پیدا کرده اند. جذب اشعه یکی از خواص محصولات غذایی میباشد که می تواند به عنوان یک روش پایه برای تجزیه و تحلیل غیر مخرب کیفیت محصولات غذایی استفاده شود (Eufemio et al., 1999).
برخی از انارهای چیده شده از یک باغ ممکن است از نظر میزان درصد پوست و میزان حجم آب با یکدیگر متفاوت باشند. یعنی ممکن است برخی از انارها از لحاظ ابعاد هم شکل باشند اما دارای درصد آب متفاوتی باشند، یا به عبارت دیگر دارای پوسته کلفت و بافت اسفنجی باشند. برخی از انارها ممکن است دارای هستههای درشت یا نسبت بالای حجم هسته به گوشت باشند. وجود این انارها ممکن است بر میزان و کیفیت صادرات این محصول با ارزش تاثیر بگذارد. بنابراین با توجه به مطالب بالا اهدف این تحقیق عبارتند از:
ارائه الگوریتم مناسب برای بخشبندی تصاویر اجزای درونی میوه انار حاصل از عکس برداری اشعه ایکس
تعیین مقدار کمی پارامترهای بیوفیزیکی میوه انار شامل حجم آب، حجم آریل، حجم هسته، حجم پوسته و حجم کل میوه انار با بهره گرفتن از فناوری غیر مخرب عکس برداری اشعه ایکس.
بررسی و ارزیابی روابط تخمین حجم اجزای درونی میوه انار و مقایسه آنها با یکدیگر.
فصل دوم
مروری بر پژوهشهای پیشین
۱-۲ انار
انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن حداکثر تا ۶ متر میرسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید. به جز در مناطقی با زمستان سرد و طولانی این درخت قابلیت سازگاری با آب و هوای مختلف که دارای بهاری آفتابی و تابستانی گرم باشند را دارا میباشد. این درخت رشد سریعی داشته و پاجوشها و تنه جوشهای فراوان تولید می کند. شاخه های این درخت دارای خارهای فراوان و تیز میباشند. انار از دیر باز در ناحیه غرب آسیا و خاورمیانه شناخته شده و مورد استفاده بشر قرار گرفته است (Mars, 2000; Tous and Ferguson, 1996).
۲-۲ تاریخچه و پراکنش انار
پیدایش انار به دوران قبل تاریخ باز میگردد. اکثر محققین نوشتهاند انار بومی ایران بوده و به تدریج در مناطق آسیای مرکزی تا هیمالیا، خاورمیانه، آسیای صغیر و حوزه مدیترانه گسترش یافته است. چنانچه گفته شده است ایران اولین زادگاه انار و پس از آن در نواحی آسیای مرکزی و به شمال آفریقا و یونان راه یافته است. در کتب روم مربوط به سه قرن پیش از میلاد مسیح نیز از انار و درخت آن نام برده شده است (Hayes, 1945; Holland et al., 2010).
۲-۳ گیاه شناسی و رده بندی
نام قدیمی انار یا نار در زبان یونان بنام Malus Puniacusبه معنای سیب کارتاژیا (Apple of cartage) آمده است و از این رو نام علمی آن از پونیکوس = کارتاژ و از کلمه گراتانوم گرفته شده است. نام عربی آن رمان و در انگلیسی به آن Pomegranate میگویند.
ردهبندی علمی آن به صورت زیر است:
گونه (granatum) جنس (Punica)
راسته (Myrtales) خانواده (Punicaceae)
رده (Angiospermae) زیر رده (Dicoty ledoneae)
واریتههای انار به شرح زیر میباشند:
الف- واریته انار وحشی (Punica granatum L. var. spinosa)
این انارها به طور معمول دارای خارهای زیادی هستند، میوههای ریز و ترش دارند و دارای فرمهای مختلفی هستند.
ب- واریته انار اهلی یا انار خوراکی (Punica granatum L. var. sativa)
این واریته از کشت و کار زیادی برخوردار است و به طور معمول بدون خار یا کم خار است.
ج- واریتههای انار زینتی که برخی از آنها عبارتند از: